Sign+ Magazine 6 – 2-18 | Glasfolie aanbrengen, ook iets voor jouw bedrijf? auteurs: Dennis en Barbara de Haan

Deze tropische zomer heeft het nut van isolerende beglazing weer eens aangetoond. Maar ook voor wat ouder glas zijn er kwalitatieve oplossingen mogelijk met behulp van folie. Het spectrum windowfilms is echter groter dan alleen warmtewerende glasfolies. Een interessante markt, ook voor signmakers, maar wel één die de nodige kennis en voorbereiding vergt.

Bijna niemand ontkent het meer, het wordt steeds warmer op onze aardbol. En dat geldt zeker ook voor Nederland. Wereldwijd is de temperatuur sinds 1900 met 0,8 graden gestegen. In Nederland is de temperatuur veel harder gestegen, namelijk met 1,7 graden. (Bron: Bart van de Hurk, KNMI, 2016). En het zal niemand verbazen als de statistieken na 2018 weer naar boven worden bijgesteld, gezien de hittegolven deze zomer.

Hoewel vrijwel iedereen houdt van een lekker zonnetje, als je in de zomer op kantoor achter het glas zit weg te branden, is dat echt minder fijn. Nu kun je natuurlijk de zonwering naar beneden doen en de airco aanzetten, maar koelen vraagt enorm veel energie; wel 3 à 4 keer zoveel als verwarmen.

Milieu

Iedereen is op zoek naar milieuvriendelijke, energiezuinige en geldbesparende oplossingen. Nieuwbouw is tegenwoordig al standaard voorzien van energiezuinig HR++ glas of zelfs tripleglas. En natuurlijk kun je een pand voorzien van nieuwe ruiten. Maar ook voor wat ouder glas zijn er echt kwalitatieve (geldbesparende) oplossingen met folietoepassingen. Foliefabrikanten claimen dat ‘warmtegevende’ folies enkelglas in dubbelglas veranderen en dubbelglas wordt met een laagje folie zelfs HR(++) glas!

Soorten glasfolie

Kortom, heel begrijpelijk dat de vraag naar glasfolies toeneemt. En dan hebben we het alleen nog maar over warmtegevende glasfolies. Er zijn nog zoveel meer toepassingen van windowfilms:

  • Scherfbindende, inbraakvertragende folie;
  • Zonlichtwerende folie;
  • Condenswerende folie;
  • UV-stralingwerende folie;
  • Schittering- en reflectiewerende folie;
  • Anti-graffiti folie;
  • Decoratieve folies (kleur, transparant, zandstraal etc.).

Hoe pak je dit handig aan?

Lees meer in het PDF wat je hier kunt downloaden.

P.s. Appcademy heeft een specialistische training “Architectural windowfilms” ontwikkeld. Tijdens deze workshop ontvang je tips uit de praktijk van een glasfolie expert. Deze training kan zowel bij jou op de zaak als in ons trainingcentrum worden georganiseerd. Meer info over de training vind je hier.