Sign+ Magazine 6-2019 | Snelle metamorfose met naadloos behang | Auteurs Dennis en Barbara de Haan

Steeds vaker krijgen signmakers de vraag om mee te denken over het restylen van het interieur van een winkel, restaurant of kantoor. De wens van bijna iedere klant is: ‘Verpletterend en groots. Maar wel voor zo weinig mogelijk geld’. Signbedrijven hebben natuurlijk heel wat oplossingen voor zo’n leuke opdracht. Er zijn echter maar weinig producten die zo snel en zo’n indrukwekkende metamorfose tot stand kunnen brengen als naadloos behang.

Airtex, Walltex

Niet verwonderlijk dus dat steeds meer signmakers naadloos behang (zoals Airtex en Walltex) in hun assortiment opnemen. Spectaculaire effecten zijn er immers zo mee gemaakt.

Jungle? New York?

In no-time is een saai café omgetoverd in een ‘oerwoud’ met een enorme jungleprint aan de wand. Een kil ziekenhuis krijgt warmte en sfeer met een rustig decor op de muren. De skyline van New York in het trapgat? De Nachtwacht op ware grootte in de vergaderruimte? Een schilderachtige trompe l’oeil in een restaurant?

Voor architecten en designers is ontwerpen met fotobehang echt genieten, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Fotobehang kan worden geproduceerd tot 5 meter bij 100 meter. In bijna alle gevallen een naadloos resultaat.

Tips i.v.m. aanbrengen

Verder lezen? Meer weten over inmeten, ondergronden voorbewerken en wat montagetips? Klik hier voor het volledige pdf zoals het in de Sign+ 6 stond!

Een cursus doen?

P.s. Wil je zelf aan de slag met naadloos fotobehang zoals Airtex, Walltex pro, etcetera? Appcademy heeft in samenwerking met Tecmoteam een specialistische training ontwikkeld. Alle informatie over de cursus ‘Naadloos behang’ vind je hier.