Eisma’s schildersblad oktober 2019 | Naadloos fotobehang

Steeds vaker krijgen schilders de vraag om mee te denken over het restylen van het interieur van een winkel, restaurant of kantoor. De wens van bijna iedere klant is: ‘Verpletterend en groots. Maar wel voor zo weinig mogelijk geld’. Schilderbedrijven hebben natuurlijk heel wat technieken in huis voor zo’n leuke opdracht. Er zijn echter maar weinig producten die zo snel en zo’n indrukwekkende metamorfose tot stand kunnen brengen als naadloos fotobehang.

Wallprint, wandvisual, muurprint

De schilder is van oudsher de behanger die over de vloer komt. Maar onder invloed van nieuwe textielsubstraten en digitale printtechnieken, verschuiven de mogelijkheden en daarmee de vraag van de markt. Weg met het standaard behangetje, de moderne klant wil steeds vaker maatwerk, gepersonaliseerde oplossingen.

Naadloos fotobehang, wallprint, wandvisual, wallpaper, muurprint, Airtex, Walltex… Een echte vaste naam heeft dit product niet echt. Maar welke naam je er ook aan geeft, spectaculaire effecten zijn er zo mee gemaakt.

Spectaculaire effecten

In no-time is een saai café omgetoverd in een ‘oerwoud’ met een enorme jungleprint aan de wand. Een kil ziekenhuis krijgt warmte en sfeer met een rustig decor op de muren. De skyline van New York in het trapgat? De Nachtwacht op ware grootte in de vergaderruimte? Een schilderachtige trompe l’oeil in een restaurant?

Voor architecten en designers is ontwerpen met fotobehang echt genieten, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Fotobehang kan worden geproduceerd tot 5 meter bij 100 meter. In bijna alle gevallen een naadloos resultaat.

Tips i.v.m. aanbrengen

Verder lezen? Meer weten over inmeten, ondergronden voorbewerken en montagetips? Lees het volledige artikel hier!

Een cursus doen?

P.s. Wil je zelf aan de slag met naadloos fotobehang zoals Airtex, Walltex pro, etcetera? Appcademy heeft in samenwerking met Tecmoteam een specialistische training ontwikkeld. Alle informatie over de cursus ‘Naadloos behang’ vind je hier.

training airtex walltex naadloos fotobehang

Tijdens de training ‘naadloos behang’ leer je alles over ondergronden voorbewerken, onthechtingsklachten voorkomen, lijm kiezen, calculeren en offreren van Airtex en Walltex pro. De training is merkonafhankelijk dus na de training kan je aan de slag met fotobehang, muurbehang, wallpaper, airtex, wandvisuals, walltex etcetera.

De trainer Jouke ter Hofstede heeft jarenlange ervaring met Airtex Walltex en andere soorten naadloos behang.