Nieuwe foliemonteur snel op stoom krijgen

/, Artikel personeel/Nieuwe foliemonteur snel op stoom krijgen

Nieuwe foliemonteur snel op stoom krijgen

Sign+ magazine 4-2018 – auteurs: Dennis en Barbara de Haan

Economisch gaat het gelukkig weer lekker in Nederland. In heel wat bedrijven wordt het personeelsbestand aangevuld; er staan momenteel zo’n miljoen vacatures open. Ook in de signbranche is bijna iedereen die je spreekt druk, druk, druk. En op zoek naar extra handjes. Een inwerkprogramma zorgt ervoor dat je een aspirant-foliemonteur snel op stoom hebt.

Vrijwel iedereen is op zoek naar goede vakkrachten. Maar de praktijk is weerbarstig. Als je nieuw personeel hebt gevonden, bijvoorbeeld aspirant-monteurs voor folie, hoe zorg je er dan voor dat hij of zij snel echt kan worden ingezet? Heel vaak zijn de (ervaren) collega’s zo druk met hun eigen werk dat er gewoon veel te weinig tijd is om de nieuwe mensen goed in te werken.

De praktijk is vaak dat nieuw personeel te lang aanmoddert. Soms loopt de ‘jongste bediende’ al maandenlang mee, maar mag (kan) nog steeds alleen de wat eenvoudige hand- en spandiensten verrichten. Dit is niet alleen enorm demotiverend voor de medewerker zelf, het levert daarnaast weinig op voor het bedrijf. Zonde!

Zelfstandig aan de slag

Het doel is natuurlijk dat de nieuwe foliemonteur zo snel mogelijk zelfstandig aan de slag kan en je hem/haar lekker op klussen kan gaan inplannen. Maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Het blijkt het best te werken als de nieuweling de eerste tijd als een ‘vastgeplakte schaduw’ meekijkt bij een bekwame collega. Plan voor beiden wat extra tijd in zodat hij/zij vragen kan stellen en kan meewerken onder het toeziend oog van de collega. Zo voorkom je dat er foute processen insluipen. Eenmaal verkeerd aangeleerd, is die routine weer moeilijk te doorbreken.

Voorkom ellende

Verder is het cruciaal dat vanaf het begin de goede applicatie- en afwerkingstechnieken worden aangeleerd. Iemand die zichzelf bijvoorbeeld een onhandige rakeltechniek eigen maakt, leer je dat niet zo makkelijk af. Hoewel ervaren montagekrachten de nieuweling zeker kunnen helpen en controleren, is iemand die goed kan plakken niet automatisch een goede leraar. Wil je een nieuwe (of minder nieuwe) medewerker goed aan de slag hebben, dan is het verstandig om zo snel mogelijk te starten met een gedegen opleiding/workshop. Een goed inwerkprogramma betaalt zich later dubbel en dwars terug in inzet en omzet.

Vind meer tips en adviezen in het volledig artikel wat je hier kunt downloaden.

2018-06-18T11:53:30+00:00
Appcademy levert training, advies, adviesrapportage, begeleiding, cursus, opleiding aan ondernemingen die zelfklevende folies en -verfsystemen bieden. De workshops folieapplicatie techniek, carwraptechniek en schilderen met folie, leren je carwrapfolie, AveryDennison facadefolie, facadefilm, Sikkens DryFilm MP aanbrengen, appliceren, beplakken, kleven, coaten, foliëren op gevelelementen, meubilair, keukens, keukenkasten, deuren, wanden, vloeren, muren, plafonds, ramen, ruiten, gevels van RVS, staal, geanodiseerd aluminium, gemoffelde poedercoating, kunststof, glas, PVC, HPL plaatmateriaal, trespa, e.d. De trainingen marketingstrategie, verkooptechniek en projectaanpak en calculeren met folie leren je groeien in marktaandeel, handiger verkopen en problemen voorkomen bij de uitrol van projecten. Training voor de directeur, verkoper, folie applicateur, foliemonteur, signmaker, schilder, werkvoorbereider, calculator, planner, docent, leerkracht, e.d. Carwraps, boatwraps, buildingwraps, reclamecampagnes, worden door wagenparkbeheer, architecten, woningcorporaties, verenigingen van eigenaren, makelaars, vastgoedbeheer, woningcorporaties, retail organisaties graag uitbesteed bij professioneel getrainde bedrijven.
Translate »