Sign+ Magazine 4-2019 | Restylen met interieurfolie | Auteurs Dennis en Barbara de Haan

Een tafel restylen met leerfolie? Keukenkasten transformeren van saai wit naar glanzend koper? Een gedateerde balie opfrissen met een stoere betonlook? Een vlakke deur voorzien van een chique marmerprint? Zijdelook, houtsoorten, carbon, graniet, verzin het maar! Bijna alle motieven zijn verkrijgbaar in interieurfolie.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een interieurfolie verkrijgbaar met het gewenste motief of dessin. De mogelijkheden die dat biedt, moet de fantasie van iedere creatieveling prikkelen. Juist daarom is het best verbazingwekkend dat deze range folies bij de gemiddelde consument nog zo onbekend is. Een carwrap weten de meeste mensen inmiddels wel te plaatsen. Maar dat je ook meubels kunt restylen met folie roept vaak verbaasde blikken op.

Geen kastplankfolie

Als iemand al iets weet over de mogelijkheden van interieurfolie, is er vaak onwetendheid over de verkrijgbare kwaliteit. Veel mensen hebben een negatieve associatie met folie. En dat is best te begrijpen als je bij het woord folie denkt aan de kastplankfolie van oma. Of aan verkleuringen, omkrullende randjes en lelijke luchtbellen. Of aan het nepgevoel dat je krijgt bij marmerfolie van de … (laten we maar  geen namen noemen). Bij een verkoopgesprek is het belangrijk goed uit te leggen dat er een enorme kwaliteitsverschillen bestaan in folieland. Bovendien, de ontwikkelingen staan niet stil. Vloerlaminaat ziet er ook niet meer hetzelfde uit als 25 jaar geleden.

Meer weten over interieurfolie? Lees dan het volledige pdf hier!

P.s. Wil je zelf aan de slag met interieurfolie zoals Dinoc, Bodaq of LG? Appcademy heeft in samenwerking met Resimdo een specialistische training ontwikkeld. Alle informatie over de cursus ‘Interieurfolie aanbrengen’ vind je hier.