lijm airtex

Welke lijm voor naadloos behang?

Er is steeds meer vraag naar naadloos fotobehang, zoals Airtex, WalltexPro, Wallcover, Sanotex, Vinyltex, etc. Niet zo verwonderlijk want met een relatief kleine investering kun je echt een spectaculair resultaat behalen!

airtex welke lijm

Een saaie blinde muur in de lobby van een hotel wordt met fotobehang ineens een spectaculair uitzicht over de stad. Een kalmerend zeegezicht in de spreekkamer, een sfeervol doorkijkje in een restaurant…. en ga zo maar door.

Niet moeilijk!

Nou is het aanbrengen van naadloos behang echt niet zo moeilijk. Het behang is stevig en zal niet snel scheuren of kreuken. Toch kan het soms ook grandioos misgaan. De praktijk leert dat naadloos foto behang soms na enkele dagen, en soms ook pas na maanden kan gaan onthechten van de ondergrond. Loslatende randen en hoeken, lelijke luchtsluizen en luchtbellen.

Help het fotobehang laat los!

Geen enkel signbedrijf of schildersbedrijven zal er mee te koop lopen. Maar bijna iedereen die werkt met fotobehang als Airtex, Walltex, Wallcover etc. heeft wel eens meegemaakt dat er randen en hoeken loskwamen. Vaak is het met een noodgreep nog wel op te lossen. Maar soms is het zo erg dat de vellen erbij hangen. Een nachtmerrie natuurlijk voor het sign- of schildersbedrijf wat de montage heeft uitgevoerd. Het is niet alleen hele slechte reclame, maar het brengt uiteraard ook kosten met zich mee; Het kost tijd. De Airtex moet in veel gevallen opnieuw geproduceerd worden. En bij demontage kan ook nog eens de ondergrond beschadigen. Enorm zonde dus.

Wat kan de oorzaak zijn van onthechting van naadloos fotobehang?

En wat is nou de oorzaak? Verkeerde lijm? Is de lijm te dik of te dun aangebracht? Is er slecht ingelijmd? Lag het aan de monteur? Of is de ondergrond de oorzaak? Al deze genoemde opties kunnen de oorzaak zijn van onthechtingsklachten.

Hoe zorg je dat het naadloos behang duurzaam blijft zitten?

Zoals hiervoor genoemd kan onthechting van Airtex, Walltexpro, Wallcover etc. meerdere oorzaken hebben. Kortom, voordat je begint met naadloos behang is het cruciaal de klus goed te inventariseren. Wat zijn de omstandigheden, wat is de ondergrond, welk fotobehang gaat er worden ingezet.

Ondergrond inventariseren

Het is in elk geval belangrijk de ondergrond goed te inventariseren. Niet iedere ondergrond is geschikt voor naadloos behang. Een net gestuckte, nog niet volledig droge muur bijvoorbeeld is vragen om problemen.

Het komt ook vaak voor dat de ondergrond verkeerd is voorbehandeld door de opdrachtgever. Een wand kan er dan op het oog prima uitzien. Maar het komt regelmatig voor dat er onder de latex geen voorstrijklaag is aangebracht. Dat houdt in dat de verflaag eigenlijk niet goed vast zit op de ondergrond. En daar kom je pas achter als je het (zware) naadloos behang gaat aanbrengen. Er was dan niks mis met je lijm of monteur, maar de ondergrond bleek ongeschikt.

Tijdens de cursus Naadloos behang leer je van een ervaringsdeskundige hoe je ondergronden inventariseert en eventuele problemen voorkomt. Je leert bovendien hoe je diverse ondergronden moet voorbehandelen om het onthechten van Airtex e.d. te voorkomen.

Welke lijm bij welke ondergrond?

Er zijn veel verschillende lijmsoorten in de handel voor het aanbrengen van naadloos fotobehang. Er bestaat een speciale lijm voor het aanbrengen van Airtex, Walltex e.d. over vliesbehang. Er zijn lijmsoorten met een ‘lange open tijd’ en een ‘korte open tijd’. Tijdens de cursus Airtex aanbrengen  gaat de trainer hier uitgebreid op in. En je krijgt een handig stroom schema mee wat je helpt de juiste lijm te kiezen.

Workshop Naadloos behang

tekst gaat verder onder de foto

cursus airtex

Tijdens de workshop Naadloos behang naast deze onmisbare theorie ook heel veel praktijk. De trainer heeft jarenlange ervaring met het aanbrengen van de diverse merken en soorten naadloos behang.

Dik stug naadloos behang snijden vergt bijvoorbeeld een andere techniek dan (carwrap) folie snijden. Je krijgt informatie over welke tools in de praktijk het meest handig zijn gebleken. Je ontvangt tips over het inmeten, het afwerken langs plafonds en plinten, over hoeken monteren, etc. Je oefent met het aanbrengen van het naadloos behang langs en over obstakels. Bovendien ontvang je zeer interessante informatie i.v.m. calculeren en offreren.

Stel al je vragen en leer alles wat je weten wilt tijdens deze informatieve en gezellige workshop!

  • De workshop duurt 1 dag, wordt georganiseerd in het trainingcentrum bij VINK VTS in Wormerveer.
  • We werken met kleine groepjes, max. 8 personen, dus veel individuele begeleiding.
  • Het tarief is 375 eur, ex BTW, inclusief lunch en certificaat.

Voor meer informatie klik op de button hieronder!!

Meer info over de cursus Naadloos Behang