Over ons

Wij zijn Appcademy

Ben je benieuwd naar de historie, achtergrond en gezichten bij Appcademy? Wil je weten waarom je bij ons terecht kunt voor professionele trainingen? En hoe het allemaal werkt? Dan ben je op de juiste pagina terecht gekomen..

Merkonafhankelijk

Appcademy werkt fabrieksmerk onafhankelijk. We verkopen geen rollen folie en geen tools. Dus bij ons geen fabriekspraatjes, maar juist onafhankelijk advies en kennis. En de kennis die we leveren is kennis uit de praktijk. Geen boekenwijsheid, wel jarenlange ervaring, liefde voor het vak en know-how die er toe doet. Kennis die we graag willen delen.

CRKBO geregistreerd

Appcademy is officieel geregistreerd in het CRKBO register. Het CRKBO staat voor Centraal Register Kort Beroepsonderwijs. Een registratie in het CRKBO betekent dat Appcademy voldoet aan de kwaliteitscode voor onderwijsinstellingen in het kort beroepsonderwijs. We zijn terug te vinden in het kwaliteitsregister van het CRKBO onder de naam Appcademy. Meer informatie over de screening vind je hier.

Vakidioten

Appcademy trainers hebben meer dan gewone ervaring op hun vakgebied. Het zijn geen trainers die “wel goed“ zijn in hun vak .. maar instructeurs die jou écht het hoe en waarom goed kunnen uitleggen. Geen halve waarheden, maar het hele verhaal. Instructeurs die echt willen dat jij hun kennis en vaardigheden overneemt!

Internationaal netwerk

Appcademy is aangesloten bij een internationaal netwerk van professionele trainingsbedrijven. Deze samenwerking staat garant voor global up-to-date kennis van zowel:

  • uitontwikkelde folie applicatie technieken (infohn technieken, folie opspan technieken etcetera). Deze technieken zijn met fabrieksgarantie toegepast op honderden ondergronden en hebben zich dus in de praktijk bewezen.
  • innoverende folie montage technieken (zoals prestretch, warmkoud techniek, massage techniek, stress release, stressless, etcetera).

Appcademy was in 1999 (toen we nog “VinyTouch” waren) de ontwikkelaar van de eerste folieapplicatie trainingen voor Avery Dennison (De VAKS training: VinyTouch, Avery, Krijt, Spandex)

Veel innovatieve tools die foliemonteurs / carwrappers nu gebruiken zijn (door)ontwikkeld binnen ons voormalig bedrijf VinyTouch. Denk aan zelfklevende buffers op rakels, (patent 2001), surface cleaners op alcoholbasis, 30 graden stand messen, flexible cuttingtape (patent 2008), etcetera.

De Appcademy trainingen “Schilderen met folie” en “Project Management Facadefilm” zijn ontwikkeld t.b.v. Facadefilm fabrikant Avery Dennison. Ze kunnen worden gevolgd in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje.

Veel foliemontage technieken zoals postheating, diepste deel profiel eerst infohnen, pre stretch techniek, stress release techniek zijn o.a. binnen onze bedrijven ontwikkeld en worden inmiddels wereldwijd toegepast.

Ons team

Dennis

Hi! Ik ben Dennis. Met veel liefde voor het vak runnen Barbara en ik Appcademy. We ontwikkelen training concepten die jou verder helpen om folies kwalitatiever en efficiënter op diverse ondergronden aan te brengen. We informeren je ook over ontwikkelingen, kansen en ruimtes in de markt.

Barbara

Hai! Ik ben Barbara. Wees niet bang, ik geef geen trainingen. Dat doen Jouke, Robbin, Max, Mark, Timo, Eddy en Dennis.
Wat ik wel doe: Ik brainstorm mee bij de ontwikkeling van nieuwe trainingsconcepten, schrijf artikelen voor vakbladen, zorg voor een frisse vormgeving van de presentaties in de training, social media, etc.

Jouke

Hallo, ik ben Jouke en verzorg de “Naadloos behang” en “Interieurfolie” trainingen. Ik ben 25 jaar actief in de professionele montagebranche. Omdat ik een bovengemiddelde interesse in de werking van lijmen, folies en ondergronden heb, kan ik goed problemen uitsluiten. Ik ga voor een 100% kwaliteitslevering aan mijn cursisten!

Timo

Hoi. Ik ben Timo. Ik verzorg de raamfolie trainingen. Ik ben 20 jaar actief in het aanbrengen van raamfolies en al jaren trainer. Ik vind het leuk om mijn vakkennis met je te delen en de fouten die ik heb gemaakt met je te bespreken…zodat jij er weer van kunt leren! Want kwalitatief gemonteerde folie betekent op termijn je bestaansrecht!

Robbin

Hi! Ik ben Robbin. Ik geef samen met Dennis de training ‘Slimmer ondernemen. Mijn kracht ligt in het uitdenken van strategische concepten voor ondernemers. Up to date kennis over branding, concept- en strategieontwikkeling maken dat we jouw bedrijf sterk(er) op de kaart kunnen zetten. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Max

Hallo, ik ben Max. Ik verzorg met Dennis de Appcademy trainingen “Schilderen met Folie 1“ en de certificeringscursus “Schilderen met Folie 2“ die worden uitgerold bij foliefabrikant Avery Dennison. Ik ben 8 jaar actief in het appliceren van diverse foliesystemen op o.a. gevelelementen, zoals ALU / PVC / HPL gevelpanelen en kozijnen.

Mark

Goeiedag! Ik stel me graag aan je voor. Sinds 1988 breng ik folies aan op voertuigen. Van grote series tot enkele stuks. Omdat ik aan de wieg heb gestaan van het carwrappen in de jaren 80 raakte ik ook betrokken bij ontwikkeling van carwrapfolies, tools en montagetechnieken zoals die nu worden toegepast. Ik deel mijn ervaringen graag met jou!

Eddy

Hey, ik ben Eddy! Met Jouke geef ik de trainingen “Interieurfolies” en “Naadloos Fotobehang”. Al ruim 20 jaar monteer ik alles op het gebied van signing en reclame. Ik heb met veel verschillende partijen en specialisten samen mogen werken en de uitgebreide kennis die ik heb opgedaan deel ik graag!

Historie

Even kort wat historie: Appcademy werd in 2011 opgericht door Dennis en Barbara de Haan. Als voormalig eigenaren van o.a. VinyTouch Reclamemontage (nu Modiforce) waren wij betrokken bij alle facetten binnen dat bedrijf: verkoop, planning, folieapplicatie, opleiding, training, personeelszaken, innovatie van montagetechnieken & tools, uitrol van megaprojecten etc. De verkoop van VinyTouch aan Pon Automotive vormde de aanleiding voor de start van een allround trainingenbedrijf binnen de sign-industrie.

We bedanken de talloze zakenrelaties (w.o. leveranciers, fabrikanten, distributeurs, brancheorganisaties, vakbladen, trainingsinstituten, partners, etc.) voor alle support die we in de afgelopen jaren mochten ontvangen.

En wij bedanken uiteraard ook alle Appcademy trainers voor hun grote enthousiasme, sterke inbreng en het delen van hun vakkennis.

Waarom?

We brengen je onafhankelijke, up to date informatie waarmee je ook echt vooruit kunt. Info waarmee je je vaardigheden en bedrijf laat groeien. Tijdens onze trainingen is er veel persoonlijke aandacht voor elkaar. We gaan diep in op wat je wilt bijleren, steken weinig tijd in wat je al wist en behandelen wat voor jou specifiek belangrijk is. Na afloop maken we de balans op. Zijn er nog losse eindjes? Zo ja, dan knopen we die nog even aan elkaar..

Waar?

Trainingcentrum in Loosdrecht

In Loosdrecht beschikken we over een volledig ingericht training centrum, waar een groot deel van onze trainingen wordt georganiseerd.

Diverse Appcademy cursussen worden ook aanboden door:

  • Vink VTS / Wormerveer
  • Avery Dennison / EU
  • Sign o’ the Times / Best
  • Maegis / Enschede
  • Resimdo / Cuijk
  • Sikkens distributie / NL

Meer dan 3000 getrainde personen