Bijscholen of omscholen?

Subsidie en opleidingsbudget

Wordt jouw training vergoed?

In Nederland bestaan diverse subsidiepotjes waarvan je gebruik kunt maken als je jezelf of personeel wilt om- of bijscholen. Subsidies, scholingsvouchers of opleidingsbudgetten die worden verstrekt door gemeenten, de overheid, door bedrijven en door instanties.

Misschien kom jij wel in aanmerking voor zo’n vergoeding! Hieronder vind je enkele voorbeelden van bedrijven c.q. instanties die deze mogelijkheden bieden.

Blijkt vergoeding niet mogelijk?

Bedenk dan: het gaat er niet alleen om ‘wat iets kost’ het gaat er nog meer om ‘wat het je oplevert’. Appcademy cursussen worden bijna nooit geboekt omdat ze vergoed worden. Ze worden geboekt omdat de kwaliteit hoog is en je professioneel verder geholpen wordt in dit mooie vakgebied.

Scholingsfonds van de gemeente

Veel gemeentes hebben een scholingsfonds, scholingsvouchers, of opleidingsfonds voor bedrijven en personen die in hun gemeente gevestigd zijn.

Voorbeelden van (en link naar) gemeentes die subsidie geven:

Personeel, maar ook ZZPers en werkzoekenden mogen dan bij- of omgeschoold worden, en de factuur wordt (grotendeels) betaald door de gemeente. Je moet dan woonachtig zijn in de gemeente, of daar werken. De vereisten en bedragen van de subsidie verschillen per gemeente. Hoe dan ook, het loont zeker de moeite navraag te doen wat jouw gemeente biedt.

Appcademy biedt officieel kort beroepsonderwijs (CRKBO). Het helpt om dat te vermelden bij de aanvraag van de subsidie.

Werktuigppo

PPO geeft subsidies voor werknemers en zelfstandigen die werkzaam zijn in de creatieve of culturele sector. Denk b.v. aan reclamebureaus.

PPO financiert 1/3 van de cursuskosten (tot maximaal 2000 per jaar). Meer info / voorwaarden: https://werktuigppo.nl/

Mijn Carriere

mijn carriereWerk je als schilder, glaszetter, behanger, (etc.) onder de SAG CAO? Dan hebben we echt súper goed nieuws voor je. Appcademy is als trainingenbedrijf geauditeerd door “Mijn Carrière”. Dat betekent dat de trainingen die je bij Appcademy boekt VOLLEDIG worden betaald uit een subsidie pot. Sterker nog, je werkgever ontvangt zelfs verletkosten (45 eur per uur, tot 25 uur) voor de dag(en) dat je op cursus bent.

Je kunt GRATIS cursussen boeken tot 2500 euro per jaar! Het klinkt ongelooflijk, maar het is echt waar!

Hoe werkt het?
  • Je bent een werknemer en valt onder de CAO voor Schilders-, Afwerkings- Glaszetbedrijf (SAG). (Voor alle voorwaarden voor deze subsidie klik hier)
  • Natuurlijk kan je als werkgever je werknemers hiervan op de hoogte stellen en bemiddelen, de aanvraag zelf moet door de werknemer worden ingediend.
  • Je schrijft je in bij “Start mijn Carrière”. (klik op deze link)
  • Mocht je vragen hebben over de inschrijving of subsidie neem dan contact op met Jeannette Blitterswijk, de ambassadeur voor Stichting Mijn Carriere. Haar telefoonnummer: 06-24734700.
  • Zodra je goedkeuring hebt van Stichting Mijn Carriere stuur je een mail naar info@appcademy.nl of bel/app je naar 06-53959833 om een training te reserveren.
  • Appcademy stuurt jou de factuur, jij stuurt die factuur door naar Stichting Mijn Carriere. En de factuur wordt door Stichting Mijn Carriere betaald. Kortom, je hoeft het bedrag niet eens voor te schieten.

Meer info over deze stichting vind je hier: https://www.startmijncarriere.nl/

FNV Scholingsvoucher

Elke werknemer in de Metaal & Techniek (met uitzondering van de motorvoertuigenbranche) en Metalektro kan een scholingsvoucher aanvragen. FNV heeft dit voor jou geregeld in de cao. De FNV scholingsvoucher heeft een waarde van € 1000,-  die jij kan gebruiken voor bijvoorbeeld een training bij Appcademy.

Meer info vind je hier.

Scholingsregeling Blik Vooruit

Werk je 3 jaar of langer bij het zelfde rijksonderdeel bij de overheid dan kom je in aanmerking voor de scholingsregeling “Blik Vooruit”. Met de subsidie van €1000,- kun je o.a. trainingen boeken bij Appcademy.

Meer informatie over deze subsidie vind je hier.