Onderstaand artikel verscheen eerder op Linkedin

Langzamerhand begint er meer en meer bekendheid te komen voor de toepassing van folie op kozijnen en panelen. Schilderbedrijven zien het als dé oplossing voor het restylen van kunststof en aluminium. Het blijkt een interessante (niche) markt, naast traditioneel schilderwerk. Logisch dus ook dat er heel wat vragen los komen. Hieronder een paar vragen die vaak gesteld worden:

Is het moeilijk om folie op kozijnen te appliceren?

Het is niet zo makkelijk dat iedereen het meteen kan, maar het is ook écht niet moeilijk. Als je handen goed staan kun je het snel aanleren.

Tijdens de training ‘Schilderen met folie’ worden essentiële applicatietechnieken voorgedaan en aangeleerd. Je krijgt ook informatie over de juiste voorbewerking, plamuur, primer en kitsoorten. Kortom, je leert alles wat je nodig hebt om hier een lucratieve business van te maken. Na wat oefenen kan je er direct mee aan de slag.

Bij de foto: De folie strijk je met een spatel (rakel) aan.

Waarom zou ik niet gewoon schilderen op kunststof en aluminium?

De voordelen vanFacadefilm/Sikkens Dryfilm t.o.v. verf op een rijtje

  • superstrak resultaat (egaal als spuitwerk)
  • snel aanbrengen (het is een 1 laag systeem, en schuren is meestal niet nodig)
  • direct droog dus weinig overlast
  • optimale kantendikte (zelfs op de scherpste hoeken)
  • goed verkoopbaar vanwege de dubbele levensduur t.o.v. verf
  • projectgaranties tot 10 jaar mogelijk

Kun je ook met slechte weersomstandigheden appliceren?

Dauwpunt of regen is geen probleem. Facadefilm/Sikkens Dryfilm kan ook nat geappliceerd worden. Eventueel kan deze folie al vanaf 0 graden Celsius aangebracht worden.

Ziet het er niet uit als een plastic laagje? Echte verf is toch veel mooier?

Er zijn inderdaad lelijke plasticfolies in de handel. Deze zijn absoluut niet geschikt voor deze toepassing. Net zoals je je kozijnen ook niet wilt beschilderen met vingerverf.

Omdat de Facadefilm/Sikkens Dryfilm ca twee verflagen dik is (90 micron) en heel flexibel, neemt het de structuur van de ondergrond exact over. Het resultaat ziet er uit als spuitwerk. Het is leverbaar in mat, zijdeglans en hoogglans. ….En, groot voordeel: Facadefilm/Sikkens Dryfilm verdubbelt de duurzaamheid t.o.v. verf!

Kan je Facadefilm/Sikkens Dryfilm ook op b.v. wanden aanbrengen?

Voor wanden zijn speciale folies verkrijgbaar die goed hechten op poreuze ondergronden. Zo zijn er ook folies voor vloeren, auto’s, je hebt raamfolies, en ga zo nog maar even door. Vraag je leverancier om advies voor het beste product voor de toepassing.

Facadefilm/Sikkens Dryfilm kan je naast kozijnen en gevelpanelen ook perfect toepassen op ondergronden als: keukenkastjes, (lift)deuren, hpl-panelen, enzovoort.

Nog meer antwoorden op veelgestelde vragen over Facadefilm / Sikkens Dry-film vind je hier!

Meer info over de trainingen? Klik hier!