World Wrap Masters Netherlands 2023

(UPDATE 6-3) Daar gaan we weer!!!!!! Topnieuws voor carwrappers! Fespa Nederland gaat ook dit jaar de Nederlandse editie van de World Wrap Masters organiseren. Deze carwrap wedstrijd zal plaats vinden tijdens de beurs Sign&Print expo in de evenementenhal in Gorinchem. Deze beurs is van 14-16 maart, de wedstrijd zelf is op 15 maart.

World Wrap Masters?

World Wrap Masters is een internationale carwrap competitie. Deze contest wordt tijdens de internationale Fespa beurzen over de hele wereld gehouden. Van USA tot Afrika tot Japan tot de Duitsland en Mexico. Afgelopen jaar is deze competitie in Berlijn georganiseerd tijdens de Fespa beurs in juni. Er waren wrappers uit heel Europa en uiteindelijk won de Bulgaar Ivan Tenchev eervolle titel “World Wrap Master 2022″.

World Wrap Masters Netherlands!

De internationale contests hebben misschien een hoge drempel. De reis is vaak ver, inschrijven is duur. Vorig jaar is de eerste World Wrap Masters Netherlands georganiseerd. Tijdens de Nederlandse competitie is alles wat laagdrempeliger. Lekker dichtbij, in Gorinchem. Alles gewoon makkelijk in het Nederlands. En inschrijven is GRATIS!

En, naar onze bescheiden mening, de World Wrap Masters Netherlands 2022 was echt een groot succes! Meer over de editie van vorig jaar lees je hier.

 

(tekst gaat verder onder de foto)

Bij de foto: De winnaar van World Wrapmasters Netherlands 2022 was Patrick Vermeulen. Naast een mooi geldbedrag won hij inschrijfgeld en reiskosten voor de World Wrapmasters competitie  in Berlijn.

Inschrijven is GRATIS!

Voor de editie “World Wrap Masters Netherlands” geldt: geen inschrijfgeld, deelname is GRATIS!

Dus… ben jij een ervaren carwrapper en lijkt het je leuk andere vakidioten / collega’s te ontmoeten? Wil je jouw carwrapbedrijf in het zonnetje zetten door mee te doen met dit leuke evenement? Of nog beter, er met de eerste prijs van door te gaan en voortaan door het leven te gaan als de Nederlandse World Wrap Master 2023?

Laatste nieuws en weetjes

De competitie “World Wrap Masters Netherlands” is op 15 maart Sign&Print Expo beurs te Gorinchem.

De inschrijving is inmiddels gesloten. En alle deelnemers hebben bericht gehad.

Welke auto’s gaan we wrappen in 2023?

Deze keer gaan we vier elektrische Polestars voorzien van een supergaaf visueel ontwerp. Het wedstrijd design is gemaakt door Wrapmyride.nl en (Gold Winnaar FESPA Award 2022 in de categorie voertuigreclame) uit Nieuwkuijk. VINK VTS levert de materialen (3M combi IJ280 + 8428). Omnimark uit Weesp (een ISO-gecertificeerd printbedrijf voor FleetMarking) zal zorgdragen voor de wedstrijd prints.

De Basisregels voor deelname en akkoord /toestemming van deelnemers

 1. Elke deelneme dient tenminste 30 minuten voor aanvang aanwezig te zijn en zich hebben aanmelden bij de wedstrijdofficials. Het niet tijdig aanwezig zijn kan gevolgen hebben voor je deelname.
 2. Elke deelnemer gedraagt zich altijd professioneel en werkt veilig, denk aan je persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).
 3. Elke deelnemer gebruikt zijn/haar eigen tools, die zijn zelf moeten verzorgen en meenemen naar de wedstrijd. Dus denk ook aan het meenemen van je eigen heatgun, schoonmaakdoeken en verlengsnoer/haspel.
 4. Bij beschadigingen aan een object (snijschade in de lak om andere onderdelen) volgt directe diskwalificatie. Daarnaast ben je zelf aansprakelijk voor de aangebrachte schade.
 5. Deelnemers volgen de instructies van de jury of wedstrijdofficials onverkort op.
 6. Deelnemers accepteren beslissingen van de jury tijdens de showuren en gaan geen discussie aan met de jury om de wedstrijdresultaten te beïnvloeden.
 7. Het niet naleven van bovenstaande regels is reden voor diskwalificatie.
 8. FESPA Nederland Association behoudt zich het recht om voorwaarden op elk moment te wijzigen.

Officiële beoordelingsrichtlijnen World Wrap Masters

De jurering zal worden uitgevoerd door een jury op een eerlijke en onpartijdige manier in overeenstemming met het volgende:

 1. De juryleden gebruiken een scoresysteem dat is ontworpen om de hoogste score te geven aan de geleverde kwaliteit.
 2. Op snelheid zelf wordt niet gescoord, maar de hoeveelheid voltooid werk binnen de beschikbare tijd is wel een beoordelingsfactor.
 3. Elk jurylid zal elk voertuig afzonderlijk inspecteren op kwaliteit en elk zal een score toekennen per categorie die van toepassing is op die wedstrijdronde.
 4. De totale scores van elke deelnemer worden gemiddeld om te bepalen winnaars zijn van de wedstrijd.
 5. In de meeste wedstrijden zal er een verschil zijn in zowel de kwaliteit als het volume van verrichte werkzaamheden.
 6. De combinatie van het scoresysteem en onafhankelijke beoordeling door de jury en de daaruit voortvloeiende scoregemiddelden zorgen voor eerlijke en onpartijdige uitslag.
 7. Als alle deelnemers aan een wedstrijd al het werk binnen de toegewezen tijd hebben voltooid, worden de deelnemers met de best geleverde kwaliteit uitgenodigd om door te gaan naar de volgende ronde.
 8. Als de scoregemiddelde van twee deelnemers toevallig gelijk zijn, zal de aangestelde hoofdscheidsrechter de beslissing nemen en zijn stem zal beslissend zijn.

De wedstrijd informatie

Fespa Nederland heeft een aantal zaken geregeld om de wedstrijd goed te kunnen laten verlopen.

 1. In samenwerking met Hertz Autoverhuur hebben we de beschikken over vier Polestar 2 voertuigen om te beplakken tijdens de wedstrijd.
 2. In samenwerking met Vink VTS zal er tijdens de wedstrijd gewerkt worden met 3M carwrap materialen (combi IJ280 + 8428).
 3. Fespa Nederland heeft ervoor gezorgd dat er ruime werkplekken zijn (de stand is 18x 8 meter) , er voldoende verlichting is aangebracht en elke werkplek heeft een geaarde stroomaansluiting (220V- 3000W)
 4. FESPA Nederland heeft gezorgd voor schoonmaak/ontvettingsmiddelen.

De tijdsindeling
Hierbij de praktisch tijdsinformatie over de wedstrijddag.

 1. De wedstrijd begint op woensdag 15 maart om 12:00 uur. Dit is één uur voor de opening van de vakbeurs. Dus moet je uiterlijk om 11:30 aanwezig zijn op de stand en je hebben aanmelden bij de wedstrijdofficials.
 2. Om 11:45 zal de hoofdscheidsrechter (Dennis de Haan) nog de laatste aanwijzingen geven voor de wedstrijd.
 1. Tijdens eerste twee runs (2x 6 deelnemers) zal worden bepaald wie door mag naar de halve finale. Dit zijn dus eliminatie rondes. De deelnemers die niet door mogen, krijgen van ons een aandenken en mogen er natuurlijk de hele dag nog bij zijn.
 2. In de halve finale zijn er nog 8 deelnemers over. Zij krijgen een behoorlijke pittige carwrap opdracht, waar zij 1,5 uur de tijd voor krijgen. De deelnemers, die de laagste scores hebben, gaan niet door en krijgen eveneens een aandenken aan hun deelname.
 3. De finale met 4 deelnemers bestaan uit twee onderdelen. Een technisch onderdeel en een creatief onderdeel. Tussen de twee onderdelen in is er om 18:00 is er een diner pauze. Bij het technische onderdeel speelt carwrappen de uitdaging, bij het creative deel zal een ander object worden beplakt. Na bepaling van de scores worden de winnaars 1, 2 en 3 bekend gemaakt. Zij worden om 20:00 verwacht om te worden gehuldigd in the Sign&Print Expo Theater.

We wensen alle deelnemers heel veel succes!!!!