facadefilm dryfilm

Veelgestelde vragen van schilders over Facadefilm - Deel 2

Dit artikel is het vervolg op Veelgestelde vragen van schilders over Facadefilm – Deel 1 

Langzamerhand raken we vertrouwder met het toepassen van Facadefilm op kozijnen en gevelpanelen. Zowel onderhouds- als signbedrijven ontdekken hoe eenvoudig het is om kunststof, aluminium en HPL, kwalitatief en bovenal lucratief te restylen. Logisch dus dat er inmiddels heel wat vragen los komen. Een aantal vragen werden in het vorig artikel beantwoord. 

Hieronder de antwoorden op een aantal nieuwe vragen:

Hoe onderhoud je aangebrachte Facadefilm / Sikkens Dryfilm MP?

Standaard wordt geadviseerd om de film minimaal 1x per jaar schoon te maken met water en een milde zeepoplossing. Bij vervuilende omgevingsfactoren (denk aan industrie) moet er mimimaal 2x per jaar te worden schoongemaakt

Bij ICS Fabrieks projectgarantie wordt vanuit de fabrikant een advies op maat afgegeven.

Wat houdt de Avery Dennison ICS Platinum fabrieksgarantie in?

ICS staat voor Integraded Component System. Ofwel, bij gebruik van op elkaar afgestemde producten (tools, ontvetter, voorbewerkingsproducten, montagevoorschriften, garantieverklaring, e.d.), geeft Avery Dennison tot 10 jaar (aflopende) garantie op Avery Facadefilm. In een notedop houdt dat in:

  • tot 10 jaar garantie op vervangende folie
  • tot 6 jaar garantie op aanverwante kosten (verwijderen, reproductie en opnieuw aanbrengen)

Meer informatie over de voorwaarden van de Avery Dennison ICS garantie vind je hier

Is Avery Facadefilm / Sikkens Dryfilm MP gevoelig voor krasjes?

Facadefilm is een door en door gekleurde, sterke film, die je niet zomaar beschadigt. Maar net als bij verf moet je voorzichtig blijven met scherpe en schurende voorwerpen. Tip: Op zeer kwetsbare of veel gebruikte delen kun je over de Facadefilm een transparante PU (Poly Urethaan) of Polyester beschermfilm aanbrengen.

Moet je Facadefilm demonteren als er een nieuwe laag moet worden aangebracht?

Nee. Facadefilm hoeft niet gedemonteerd te worden. Een tweede laag Facadefilm wordt over de eerste laag Facadefilm heen aangebracht. Demontage van beschadigde Facadefilm is overigens mogelijk.

Hoe los je een beschadiging op?

Een kleine beschadiging kan eventueel met een ‘pleister’ worden gerepareerd. Je monteert een stukje folie over de beschadiging heen. Of je dit wilt hangt af van de plaats waar de beschadiging zit. Een beschadiging op een paar meter afstand valt niet zo op. Maar bij een zichtplek (b.v. de entree) is het mooier een beschadigd deel compleet te vervangen.

Facadefilm wordt dan verwijderd, eventuele krassen in de ondergrond worden gerepareerd, waarna een nieuwe laag Facadefilm kan worden aangebracht.

Hoe werkt demontage van Avery Facadefilm / Sikkens Dryfilm MP?

De film kan met warmte (heatgun) worden verwijderd. Tips over het demonteren van folie vind je hier

Is Avery Facadefilm / Sikkens Dryfilm slecht voor het milieu als je het vergelijkt met verf?

We gaan hier natuurlijk niet met droge ogen beweren dat een folie of verf goed is voor het milieu. Maar de LCA (Life Cycle Analyse, ofwel analyse milieubelasting van productie t/m afvalverwerking) van Facadefilm is 50 tot 80% lager dan die van verf (gemeten op basis van ISO 14040) Kortom Facadefilm is gewoon een stuk milieuvriendelijker dan verf.

Maar ik heb nog veel meer vragen!

Tijdens de training Schilderen met folie krijg je alle informatie die je nodig hebt om direct aan de slag te gaan met Facadefilm. Je krijgt montagetips, je leert ondergronden voorbereiden en je kunt al je vragen stellen.

De training Project Management Facadefilm is een must voor iedereen die van Facadefilm zijn business wilt maken. Je ontvangt de benodigde informatie over het inventariseren van een pand. We behandelen staffels voor je calculatie en adviezen voor offerte. Je leert wat wel en wat niet kan, projectaanpak en heel veel tips uit de praktijk.

Meer informatie over de trainingen van Appcademy over Facadefilm vind je hier:https://www.appcademy.nl/trainingen/facadefilm/